Linden Photonics Inc.

Vi har gleden av å introdusere Linden Photonics for våres kunder. Linden er en amerikansk produsent av kabel og kapslinger for bruk i ekstreme miljøer, fra verdensrom, kjernekraft og dype hav til guidede raketter.Med sin forskning innen LCP (Liquid Crystal Polymers) har Linden Photonics kommet frem til egenskaper som kan fremvise fremragende bruddstyrke som er ti ganger sterkere enn tilsvarende stålkabel.

De fleste kabler med høy bruddstyrke krever i tillegg en langsgående forsterkning med strekkelementer som Kevlar, produksjonsprosessen er kostbar og øker kostnaden for kabelen. Ved å bruke LCP-kappe direkte på fiber eller wire så vil kjedene med polymermolekyler gi en høy bruddstyrke og samtidig holde kabelstørrelse liten.

Linden fortsetter å utvikle sin portefølje av produkter med sin egen ekspertise og i samarbeid med noen av verdens mest anerkjente teknologiselskaper og forskningsinstitutter.

Linden utvikler produkter i følgende kategorier:

 

Linden har tidligere blitt tildelt Prism Award i 2010 for STFOC (Strong Tether Fiber Optic Cable) og i 2013 for Lindex cleaning swab.